Galerie BeauSite | Duo–expo Alexandra Cool Johan Van Eycken
51216
single,single-post,postid-51216,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.5.1,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

Duo–expo
Alexandra Cool
Johan Van Eycken

Duo–expo
Alexandra Cool
Johan Van Eycken

Expo: 16 juni – 12 november 2017
Vernissage: 16 juni 2017 – 19u

Alexandra Cool

alexandra-cool-001

Alexandra Cool is beeldhouwer, installatiekunstenaar en fotograaf. Ze werkte in Carrara, New York en Corsica en heeft momenteel haar atelier in Vollezele, Vlaams Brabant. In Galerie BeauSite toont Alexandra foto’s van de zee. Deze merkwaardige trage beelden brengen de natuur op een abstracte en schijnbaar roerloze manier in beeld. Uit haar foto’s spreekt een verlangen om het onzichtbare te tonen; de stilte te laten spreken en de voortschrijdende tijd te vatten in beelden. Ze lijken – eerste indruk – op schilderijen of gravures en vragen de toeschouwers om tot rust te komen. De foto’s van Alexandra bekijken is een bijzondere ervaring die aan de fotografie een andere dimensie geeft.

Johan Van Eycken

johan-van-eycken-001

Oostendenaar Johan Van Eycken raakte als kind al in de ban van jazzmuziek door Bluesette van Toots Thielemans. Zijn passie voor concertfotografie startte begin jaren 80 in het Casino Kursaal van Oostende waar toen grootheden als Ray Charles, Stan Getz of ook Ella Fitzgerald optraden. In 2009 verhuisde hij naar Brussel waar hij algauw een graag geziene gast werd in het Brusselse jazzgebeuren, zijn lens steeds gericht op de podia. Met zijn foto’s trachtte hij telkens weer de emoties van de muzikanten vast te leggen. Op 3 december 2015 overleed Johan onverwacht in Ooty/India. Deze tentoonstelling is een eerbetoon aan een buitengewoon vakman en een heel fijne mens.

Vrije toegang

Ook uw evenement organiseren bij Galerie BeauSite?